-
BIGOS
Ta niezwykle aromatyczna potrawa, bardzo często gości na naszych świątecznych stołach. Kwaszona kapusta z kawałkami kiełbasy i dodatkiem suszonych owoców.
Najlepiej smakuje podany ze świeżym pieczywem, choć można podawać z makaronem lub ziemniakami. -
GOLONKA WOLNO GOTOWANA
Bardzo delikatna i soczysta, a mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Tak smakuje golonka wolno gotowana według naszej receptury.
Bez dodatku
- fosforanów
- sztucznych barwników
Propozycje podania:
- krojona na kanapkę
- na ciepło z sosem chrzanowym
-
GOŁĄBKI
Delikatny farsz z mięsa wieprzowego zawinięty w liść kapusty, oblany sosem pomidorowym. Tradycyjny polski smak, który rozpływa się w ustach.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- z sosem pomidorowym
- z kwaśną śmietaną
- surówką z marchwi
-
GOŁĄBKI RISOTTO Z GRZYBAMI
Nasz propozycja dla tych, którzy nie przypadają za gołąbkami w wersji mięsnej. Fenomenalne połączenie grzybów, ryżu i pełnych aromatu warzyw i przypraw.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- z delikatnym sosem pieczarkowym
- pieczone w piekarniku
-
KAPUSTA Z GROCHEM
Tradycyjny polski smak, którego nie może zabraknąć na naszych stołach podczas Świąt Bożego Narodzenia. Lekko kwaśna, kremowa konsystencja z delikatnie wyczuwalnymi ziarenkami grochu, idealnie doprawiona.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- na zimno lub na gorąco
- z świeżym pieczywem
-
KARTACZE Z MIĘSEM
Farsz z mięsa wieprzowego zamknięty w delikatnym cieście ziemniaczanym. Duża owalna pyza ziemniaczana, która wspaniale urozmaici codzienny jadłospis, jak i również sprawdzi się na świątecznym stole.
Bez dodatku
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- na ciepło, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulą
- oblane sosem grzybowym
-
KLUSKI ŚLĄSKIE
Tradycyjne polskie kluseczki z dziurką w której zbiera się sos.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
- aromatów
Propozycje podania:
- z pieczenią i sosem
- na słodko z sosem wiśniowym
-
KOPYTKA
Malutkie kluseczki przyrządzone z gotowanych ziemniaków i mieszanki mąki ziemniaczanej i pszennej.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
- aromatów
Propozycje podania:
- dodatek do gulaszu
- do soczystych żeberek z piekarnika
-
KOTLETY MIELONE
Kotlety mielone to potrawa mięsna znana w każdym polskim domu.
Zrobione z mięsa wieprzowego z dodatkiem naturalnych przypraw i warzyw.Bez dodatku
- barwników,
- sztucznych aromatów
Propozycje podania:
- z tłuczonymi ziemniakami i mizerią,
- z kluskami śląskimi, z sosem i ogórkiem kiszonym
-
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Klasyk na polskich stołach, delikatne naleśniki z dobrze doprawionym farszem.
Kiszona kapusta z grzybami wraz z aromatycznymi przyprawami idealnie komponuje się z delikatnym ciastem naleśnikowym. Krokiety z kapustą i grzybami to jedno z wielu wyśmienitych potraw z naszego katalogu garmażu.Propozycje podania:
- do barszczu czerwonego
- idealne na ciepło i zimno
-
KROKIETY Z MIĘSEM
Mięsny aromatyczny farsz zawinięty w delikatne ciasto. Chrupiąca panierka, idealnie komponuje się z czerwonym barszczem. Dobrze doprawione mięso naturalnymi przyprawami nadaje produktowi pełni smaku.
Propozycje podania:
- z barszczem
- idealne na ciepło i zimno
-
KROKIETY Z SZYNKĄ I SEREM
Są to krokiety zrobione z delikatnego ciasta naleśnikowego, z żółtym serem i szynką w środku.
Ręcznie zawijane z dobrych składników.Propozycje podania:
- do barszczu
- na obiad czy śniadanie