-
BEFSZTYK TATARSKI
Klasyczna przekąska robiona tylko z najlepszej jakości mięso wołowe, posiekane w drobne kawałeczki i delikatnie doprawiona. Podawane z żółtkiem jaja, drobno posiekaną cebulą lub ogórkiem.
-
CZARNE
Regionalna wędlina podrobowa o charakterystycznym smaku i aromacie. Bogata w cenne witaminy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wyprodukowana z najwyższej jakości podrobów, parzona. Jej skład to aż 72% mięsa wieprzowego.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- idealna do kanapek
- jako przystawka
-
GALANTYNA DROBIOWA
Drobiowa wędlina, bardzo smaczna i delikatna. Idealna dla dzieci, jak i osób na diecie. Lekko doprawiona z dodatkiem warzyw.
Bez dodatku
- barwników
Propozycje podania:
- na kanapkę dla przedszkolaka
- jako przystawka na stół
-
GALARETA WIEPRZOWA
Mięso wieprzowe w naturalnej żelatynie z kawałkami warzyw z aromatyczną pietruszką. Wyjątkowy, staropolski smak. Najczęściej gości na stołach podawana jako przystawka z odrobiną octu.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- aromatów
- barwników
-
GALARETKA Z KURCZAKA
Wyjątkowo delikatne mięso z kurczaka z aromatycznymi warzywami zatopione w naturalnej wieprzowej galarecie.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- aromatów
- barwników
-
KASZANKA
Wyjątkowy smak i aromat, który bierze się z idealnego połączenia kaszy gryczanej i mięsa podrobowego. Doskonale wyczuwalne kawałki wątroby wieprzowej. Wszystko to doprawione naszą specjalne wyselekcjonowaną mieszanką przypraw i suszonych warzyw.
Oznaczona certyfikatem QAFP gwarantującym najwyższą jakość produktu.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- doskonała propozycja na grilla
- idealna do kanapek
- jako przystawka
-
KASZANKA CHŁOPSKA
Inna niż nasze pozostałe kaszanki. Jej baza to delikatna kasza jęczmienna, razem z wątrobą wieprzową tworzy unikalne połączenie.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
- glutenu
Propozycje podania:
- pieczona na grillu
- do kanapek
- smażona na patelni
- pieczona z cebulką w piekarniku
-
KASZANKA SMAKOSZA
Wyrób dla konesera wędlin podrobowych. Wyrabiana według naszej receptury z kaszy gryczanej oraz wątróbki. Unikatowy dobór przypraw tworzy wyjątkowy smak. Oznaczona certyfikatem QAFP gwarantującym najwyższą jakość produktu.
Bez dodatku:
- aromatów
- barwników
- fosforanów
- glutaminianów
Propozycje podania:
- do kanapek
- podsmażana z cebulką
- przygotowana na patelni kaszanka z jajkiem sadzonym
-
KURCZAK W GALARECIE
Mięso drobiowe z kukurydzą konserwową w galarecie na bazie żelatyny wieprzowej. Wszystko to idealnie doprawione.
Bez dodatku
- aromatów
- barwników
Propozycje podania:
- do kanapek
- przystawka na stół
-
PASZTECIK „INDYK Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM”
Pasztet z delikatnego indyczego mięsa z dodatkiem aromatycznego czosnku niedźwiedziego to danie wykwintne. Jego konsystencja pozwala się idealnie kroić, a jednocześnie potem lekko rozsmarować na bagietce lub chlebie.
Bez dodatku
- fosforanów
- glutaminianów
- barwników
Propozycje podania:
- do świeżego pieczywa
- przystawka na stół
-
PASZTECIK Z KACZKĄ I JABŁKIEM
Pasztet pieczony z mięsa drobiowego z kaczki oraz mięsa wieprzowego.
Bez dodatku
- barwników
- fosforanów
- glutaminianów
Propozycje podania:
- ze świeżym pieczywem,
- z sosem żurawinowym
-
PASZTET „KACZKA Z KURKĄ”
Pasztet z kaczki z dodatkiem kurek. Domowy, puszysty, idealnie wypieczony. Połączenie mięsa wieprzowego i drobiowego z kaczki oraz aromatycznych przypraw tworzy idealne kombinacje.
Bez dodatku
- barwników
- fosforanów
Propozycje podania:
- do świeżego pieczywa
- przystawka na stół