• Szynka z kotła

    Ciemno wędzona szynka, niezwykle aromatyczna, zachwyca nutą liścia laurowego i ziela angielskiego. Szlachetna barwa dopełnia wspaniałej kompozycji godnej każdego stołu, a kruchość i delikatność wzmacnia harmonię smaku. Dla każdego, kto ma ochotę na pyszną szynkę, jakiej nie powstydzono by się na najszlachetniejszych dworach dawnej Rzeczypospolitej.

    Propozycje podania:

    • idealna do kanapek
  • Szynka z nogą

    Legendarna szynka marynowana w całości z kością, w zalewie ziołowej. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
    Bardzo aromatyczna i soczysta – wyrób przygotowywany z niezwykłą starannością specjalnie na Państwa zamówienie. Produkt idealny do restauracji, na wesela i inne przyjęcia okolicznościowe.
    89% mięsa wieprzowego

  • Szynka z zapiecka

    Aromatyczne przyprawy z dobrej jakości kawałkiem mięsa tworzą soczystą szynkę. Szynka pieczona w tradycyjny sposób. Świetna również jako szynka na kanapki.

    Z 125g mięsa wieprzowego uzyskano 100g produktu

  • Szynka ze spiżarni mistrza

    Szynka ze spiżarni Mistrza to produkt wyśmienity. Jej cechą charakterystyczną jest soczystość. Wyczuwalna obecność przypraw naturalnych oraz dymu wędzarniczego nadaje produktowi tradycyjny smak. Produkt kruchy o delikatnym smaku powstałym dzięki oryginalnej metodzie produkcji.
    Ze 132g mięsa wieprzowego uzyskano 100g produktu

    Propozycje podania:

    • idealna do kanapek
    • Podpieczona szynka na patelni z sosem pieczeniowym i ziemniakami
    • podana z chlebem i musztardą,
    • jako zimne mięso na dużym talerzu z sosem chrzanowym
  • SZYNKA ZE SPIŻARNI MISTRZA

    Soczysta szynka spod ręki Mistrza.
    Szynka ze spiżarni Mistrza to wyśmienity produkt. Jej cechą charakterystyczną jest soczystość. Wyczuwalny aromat naturalnych przypraw oraz dymu wędzarniczego nadaje wędlinie tradycyjny smak. Otoczona delikatnym tłuszczykiem, który jest nośnikiem smaku.
    Ze 132g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100g produktu.

    Propozycja podania:
    – idealna do kanapek,
    – jako przystawka np. pokrojona w plastry na deskę wędlin,
    – na ciepło z sosem chrzanowym

  • SZYNKOWA WIEPRZOWA

    Grubo rozdrobniona, z lekkim aromatem, doskonała na wiele okazji. Okrągłe plastry idealnie pasują na każdą kromkę.

    Propozycje podania:

    • na kanapki
    • przekąski
  • UDKA FASZEROWANE

    Udka wypełnione farszem z mięsa wieprzowego z dodatkiem wyraźnych przypraw tworzy doskonałe połączenie. Chrupiąca skórka, przypieczona na złocisty kolor nadaje nie tylko smak, ale estetyczny wygląd, którego nie powstydzą się najlepsze restauracje.

    Propozycje podania:

    • na zimno, pokrojona do kanapek
    • na ciepło jako dodatek do np. ziemniaków
    • do surówek
  • Udko wędzone z kurczaka

    Ćwiartka z kurczaka z kością dobrze przyprawiona i uwędzona w tradycyjny sposób. Wędzenie nadaje jej pyszny smak,który zadowoli nawet najmłodszych.

    96%mięsa z kurczaka

  • Żebra wędzone

    Żebra wędzone są najczęściej wykorzystywane jako wkładka do zup lub innych wywarów.
    Żeberka są wędzone w tradycyjny sposób z dobrze dobranym przyprawami. Soczyste żeberka o swojskim smaku, typowym dla mięs wędzonych.

    Propozycje podania:

    • idealne do kapusty lub fasolki po bretońsku
    • na grilla
    • smażone w piekarniku
  • ŻYWIECKA Z INDYKA

    Krucha, o charakterystycznym smaku wyrobów podsuszanych. Doskonała propozycja
    dla małych i dużych smakoszy.

    Propozycje podania:

    • sałatki
    • na kanapki
    • przekąski