Kanapka z Krakowską suchą

Kanapka z Krakowską suchą

Składniki:

  • pieczywo tostowe
  • 1 łyżeczka ketchupu łagodnego
  • kilka plastrów Krakowskiej suchej
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 2 liście sałaty
  • natka pietruszki
  • ogórek

Przygotowanie:

  1. Ugotowane jajko drobno posiekaj. Dodaj majonez i ketchup oraz posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj na jednolitą pastę.
  2. Powstałą pastą posmaruj pieczywo. Na każdą z posmarowanych kromek nałóż Krakowską suchą, sałatę oraz plasterki ogórka.
  3. Wszystkie kromki złóż ze sobą. Kanapkę przekrój na dwa trójkąty lub w inny dowolny sposób. Spakuj, zabierz i ciesz się wyśmienitym śniadaniem w szkole, w pracy lub na pikniku.


Smacznego!