-
ĆWIARTKA PIECZYSTA
Doskonała po upieczeniu. Odpowiednio dobrane przyprawy to gwarancja chrupkości, złocistego wyglądu i wzorowego smaku.
Propozycje podania:
- do ziemniaków
- do surówki
- samodzielne danie
- do chleba
-
CZARNE
Regionalna wędlina podrobowa o charakterystycznym smaku i aromacie. Bogata w cenne witaminy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wyprodukowana z najwyższej jakości podrobów, parzona. Jej skład to aż 72% mięsa wieprzowego.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- idealna do kanapek
- jako przystawka
-
CZOSNKOWA
Krucha, średnio rozdrobniona, o aromatycznym smaku czosnku kiełbasa, nadaje się idealnie do domowych posiłków, jak i restauracyjnych dań. Smak zachęca swoją orginalnością i trafnym doborem przypraw.
Propozycje podania:
- kanapki
- dodatek do jajecznicy
- samodzielna przystawka
-
FANTAZJA SEROWA
Wyrób z wysoką zawartością mięsa wieprzowego, połączony z kawałkami znakomitego sera żółtego tworzy estetyczną całość. Takie połączenie powala na dodatkowe pobudzenie kubków smakowych.
Propozycje podania:
- na kanapki
-
FILET Z INDYKA NA MAŚLE
Chudy, delikatny, nie zawierający znacznej ilości tłuszczu. Subtelny w smaku, odpowiednio dobrane przyprawy nadają mu ciekawy aromat.
Z 105 g fileta z indyka uzyskano 100 g produktu.Propozycje podania:
- Na kanapkę
- jako przystawka
-
GALANTYNA DROBIOWA
Drobiowa wędlina, bardzo smaczna i delikatna. Idealna dla dzieci, jak i osób na diecie. Lekko doprawiona z dodatkiem warzyw.
Bez dodatku
- barwników
Propozycje podania:
- na kanapkę dla przedszkolaka
- jako przystawka na stół
-
GALARETA WIEPRZOWA
Mięso wieprzowe w naturalnej żelatynie z kawałkami warzyw z aromatyczną pietruszką. Wyjątkowy, staropolski smak. Najczęściej gości na stołach podawana jako przystawka z odrobiną octu.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- aromatów
- barwników
-
GALARETKA Z KURCZAKA
Wyjątkowo delikatne mięso z kurczaka z aromatycznymi warzywami zatopione w naturalnej wieprzowej galarecie.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- aromatów
- barwników
-
GOLONKA WOLNO GOTOWANA
Bardzo delikatna i soczysta, a mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Tak smakuje golonka wolno gotowana według naszej receptury.
Bez dodatku
- fosforanów
- sztucznych barwników
Propozycje podania:
- krojona na kanapkę
- na ciepło z sosem chrzanowym
-
GOŁĄBKI
Delikatny farsz z mięsa wieprzowego zawinięty w liść kapusty, oblany sosem pomidorowym. Tradycyjny polski smak, który rozpływa się w ustach.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- z sosem pomidorowym
- z kwaśną śmietaną
- surówką z marchwi
-
GOŁĄBKI RISOTTO Z GRZYBAMI
Nasz propozycja dla tych, którzy nie przypadają za gołąbkami w wersji mięsnej. Fenomenalne połączenie grzybów, ryżu i pełnych aromatu warzyw i przypraw.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- z delikatnym sosem pieczarkowym
- pieczone w piekarniku
-
INDYK DELIKATNY
Delikatna wędlina drobiowa produkowana z połączonych kawałków mięsa z piersi indyka. Jej subtelny smak zadowala najbardziej wymagających smakoszy.
Propozycje podania:
- na kanapki