-
BIAŁA SUROWA Z SZYNKI PREMIUM
Królowa wśród białych kiełbas.
Wyjątkowy smak to zasługa wysokiej klasy mięsa oraz staropolskiej receptury.
Tradycyjny smak białej kiełbasy z dodatkiem czosnku i majeranku.
Zawartość mięsa to 90%.Jest produktem, o którym marzy każdy świadomy konsument – bez dodanych fosforanów, przeciwutleniaczy, wzmacniaczy smaku, barwników, glutaminianu sodu, substancji konserwujących.
Propozycja podania:
– idealna do żurku lub barszczu białego,
– podsmażona z dużą ilością cebuli,
– pieczona w sosie chrzanowym -
KABANOSY KRÓLEWSKIE
Specjalnie wyselekcjonowane mięso wieprzowe.
Kabanosy są wędzone, parzone, a następnie suszone.
Ze specjalną mieszanką przypraw, które nadają mu charakterystyczny smak.Z 169 gram mięsa wyprodukowano 100gram produktu
Bez:
- glutaminianów
- barwników
- fosforanów
Propozycje podania:
- idealne jako przekąska do szkoły, pracy, lub w podróży,
- ze względu na dużą zawartość białka, zalecane dla sportowców i osób dbających o linię
-
KASZANKA
Wyjątkowy smak i aromat, który bierze się z idealnego połączenia kaszy gryczanej i mięsa podrobowego. Doskonale wyczuwalne kawałki wątroby wieprzowej. Wszystko to doprawione naszą specjalne wyselekcjonowaną mieszanką przypraw i suszonych warzyw.
Oznaczona certyfikatem QAFP gwarantującym najwyższą jakość produktu.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- doskonała propozycja na grilla
- idealna do kanapek
- jako przystawka
-
KASZANKA SMAKOSZA
Wyrób dla konesera wędlin podrobowych. Wyrabiana według naszej receptury z kaszy gryczanej oraz wątróbki. Unikatowy dobór przypraw tworzy wyjątkowy smak. Oznaczona certyfikatem QAFP gwarantującym najwyższą jakość produktu.
Bez dodatku:
- aromatów
- barwników
- fosforanów
- glutaminianów
Propozycje podania:
- do kanapek
- podsmażana z cebulką
- przygotowana na patelni kaszanka z jajkiem sadzonym
-
KIEŁBASA MYŚLIWSKA SUCHA
Tradycyjna kiełbasa myśliwska z certyfikatem QAFP. Wysoka jakość mięsa wieprzowego i wołowego z naturalnymi przyprawami. Wyselekcjonowany czas suszenia i wędzenia kiełbasy sprawia,że kiełbasa jest krucha i pełna smaku.
Z 149 g mięsa wyprodukowano 100g produktu
Propozycje podania:
- Doskonale komponuje się ze świeżym chlebkiem i odrobiną masła
- Idealna na ciepło, ugrillowana lub podsmażona na patelni ale także pyszna na zimno.
-
KRAKOWSKA SUCHA
Produkowana według naszej receptury. Ekskluzywny wyrób dla najbardziej wymagających. Kiełbasa grubo rozdrobniona z dodatkiem wyselekcjonowanych przypraw. Wyprodukowana z mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, a następnie suszona.
Ze 141g mięsa (w tym 126g mięsa wieprzowego i 15g mięsa wołowego) wyprodukowano 100g mięsa.Propozycje podania:
- idealna do kanapek
- jako przystawka np. pokrojona w plastry na deskę wędlin
- bardzo wysuszona i pokrojona w cienkie plasterki jako zamiennik chipsów.
-
SZYNKA ZE SPIŻARNI MISTRZA
Soczysta szynka spod ręki Mistrza.
Szynka ze spiżarni Mistrza to wyśmienity produkt. Jej cechą charakterystyczną jest soczystość. Wyczuwalny aromat naturalnych przypraw oraz dymu wędzarniczego nadaje wędlinie tradycyjny smak. Otoczona delikatnym tłuszczykiem, który jest nośnikiem smaku.
Ze 132g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100g produktu.Propozycja podania:
– idealna do kanapek,
– jako przystawka np. pokrojona w plastry na deskę wędlin,
– na ciepło z sosem chrzanowym