-
NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM
Duże kawałki przyprawionego kurczaka w delikatnym cieście naleśnikowym.
Naleśnik obtoczony chrupiącą panierką. Idealny na ciepło i zimno.Propozycje podania:
- do barszczu
- na obiad czy kolację
-
PASZTECIKI
Delikatne paszteciki z farszem z mięsa wieprzowego to idealny dodatek do barszczu czerwonego. Ich delikatny smak zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Nasz produkt sprawdzi się u Państwa nie tylko od ‘święta,.
Propozycje podania:
- jako imprezowa przekąska
- z rosołem
- przysmak do wigilijnego barszczyku
-
PIEROGI DYNIOWE Z SEREM
Sezonowy produkt, doskonały na jesienne obiady, ale nie tylko. Wyraźny smak dyni z dodatkiem twarogu tworzą atrakcyjne połączenie. Spróbowane raz, pozostaną w domach na dłużej.
Propozycje podania:
- z rozpuszczonym masłem
- ze śmietaną
-
PIEROGI JABŁKO Z CYNAMONEM
Wyrazisty smak cynamonu w połączeniu z jabłkiem to smak kojarzący się ze świątecznym ciepłem, a dla niektórych to smak dzieciństwa. Warto spróbować naszego produktu; być może to dobry sposób na miłe wspomnienia.
Propozycje podania:
- ze śmietaną
- z jogurtem naturalnym
- z cukrem
-
PIEROGI UKRAIŃSKIE
Pierogi dla najbardziej wymagających. Smak, który zapamiętamy na długo, dzięki doskonale wyselekcjonowanymi przyprawami.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
- aromatów
Propozycje podania:
- z ulubioną surówką
- z smażoną cebulką
-
PIEROGI Z BORÓWKAMI
Sezonowe pierogi, kojarzące się ze słońcem, ciepłym wiatrem to doskonały pomysł na letni obiad w rodzinnym gronie. Dojrzałe i soczyste borówki cieszą brzuch każdego łasucha, a najmłodszym wyczarują fioletowe buźki.
Propozycje podania:
- z bitą śmietaną
- z sosem owocowym lub czekoladowym
- z cukrem
-
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Tradycyjne polskie danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Wyjątkowo delikatne, dobrze doprawione, ciasto tak delikatne, że rozpływa się w ustach.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
- aromatów
Propozycje podania:
- z sosem z borowików
- podsmażone na patelni
-
PIEROGI Z KASZĄ I GRZYBAMI
Pierogi te to doskonała alternatywa dla tradycyjnej potrawy jaką jest kasza z sosem grzybowym. Połączenie tych składników z cienko rozwałkowanym ciastem nasyci każdego.
Propozycje podania:
- przysmażone na patelni
- z rozpuszczonym masłem
- z sosem pieczeniowym
-
PIEROGI Z MIĘSEM
Cienkie ciasto pierogowe wypełnione dużą ilością nadzienia mięsnego. Farsz z mięsa wieprzowego i warzyw zmielony na delikatną, puszystą masę.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- z barszczem czerwonym
- podsmażone na patelni
-
PIEROGI Z SEREM
Naszym sekretem jest wyjątkowo delikatne ciasto, a farsz robiony z najlepszej jakości składników.
Bez dodatku
- glutaminianów
- fosforanów
- barwników
Propozycje podania:
- ze słodką śmietanką lub owocowym jogurtem
- podsmażoną cebulką
-
UDKA FASZEROWANE
Udka wypełnione farszem z mięsa wieprzowego z dodatkiem wyraźnych przypraw tworzy doskonałe połączenie. Chrupiąca skórka, przypieczona na złocisty kolor nadaje nie tylko smak, ale estetyczny wygląd, którego nie powstydzą się najlepsze restauracje.
Propozycje podania:
- na zimno, pokrojona do kanapek
- na ciepło jako dodatek do np. ziemniaków
- do surówek