• NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM

    Duże kawałki przyprawionego kurczaka w delikatnym cieście naleśnikowym.
    Naleśnik obtoczony chrupiącą panierką. Idealny na ciepło i zimno.

    Propozycje podania:

    • do barszczu
    • na obiad czy kolację
  • PASZTECIKI

    Delikatne paszteciki z farszem z mięsa wieprzowego to idealny dodatek do barszczu czerwonego. Ich delikatny smak zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie. Nasz produkt sprawdzi się u Państwa nie tylko od ‘święta,.

    Propozycje podania:

    • jako imprezowa przekąska
    • z rosołem
    • przysmak do wigilijnego barszczyku
  • PIEROGI DYNIOWE Z SEREM

    Sezonowy produkt, doskonały na jesienne obiady, ale nie tylko. Wyraźny smak dyni z dodatkiem twarogu tworzą atrakcyjne połączenie. Spróbowane raz, pozostaną w domach na dłużej.

    Propozycje podania:

    • z rozpuszczonym masłem
    • ze śmietaną
  • PIEROGI JABŁKO Z CYNAMONEM

    Wyrazisty smak cynamonu w połączeniu z jabłkiem to smak kojarzący się ze świątecznym ciepłem, a dla niektórych to smak dzieciństwa. Warto spróbować naszego produktu; być może to dobry sposób na miłe wspomnienia.

    Propozycje podania:

    • ze śmietaną
    • z jogurtem naturalnym
    • z cukrem
  • PIEROGI UKRAIŃSKIE

    Pierogi dla najbardziej wymagających. Smak, który zapamiętamy na długo, dzięki doskonale wyselekcjonowanymi przyprawami.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników
    • aromatów

    Propozycje podania:

    • z ulubioną surówką
    • z smażoną cebulką
  • PIEROGI Z BORÓWKAMI

    Sezonowe pierogi, kojarzące się ze słońcem, ciepłym wiatrem to doskonały pomysł na letni obiad w rodzinnym gronie. Dojrzałe i soczyste borówki cieszą brzuch każdego łasucha, a najmłodszym wyczarują fioletowe buźki.

    Propozycje podania:

    • z bitą śmietaną
    • z sosem owocowym lub czekoladowym
    • z cukrem
  • PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

    Tradycyjne polskie danie, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Wyjątkowo delikatne, dobrze doprawione, ciasto tak delikatne, że rozpływa się w ustach.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników
    • aromatów

    Propozycje podania:

    • z sosem z borowików
    • podsmażone na patelni
  • PIEROGI Z KASZĄ I GRZYBAMI

    Pierogi te to doskonała alternatywa dla tradycyjnej potrawy jaką jest kasza z sosem grzybowym. Połączenie tych składników z cienko rozwałkowanym ciastem nasyci każdego.

    Propozycje podania:

    • przysmażone na patelni
    • z rozpuszczonym masłem
    • z sosem pieczeniowym
  • PIEROGI Z MIĘSEM

    Cienkie ciasto pierogowe wypełnione dużą ilością nadzienia mięsnego. Farsz z mięsa wieprzowego i warzyw zmielony na delikatną, puszystą masę.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • z barszczem czerwonym
    • podsmażone na patelni
  • PIEROGI Z SEREM

    Naszym sekretem jest wyjątkowo delikatne ciasto, a farsz robiony z najlepszej jakości składników.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • ze słodką śmietanką lub owocowym jogurtem
    • podsmażoną cebulką
  • UDKA FASZEROWANE

    Udka wypełnione farszem z mięsa wieprzowego z dodatkiem wyraźnych przypraw tworzy doskonałe połączenie. Chrupiąca skórka, przypieczona na złocisty kolor nadaje nie tylko smak, ale estetyczny wygląd, którego nie powstydzą się najlepsze restauracje.

    Propozycje podania:

    • na zimno, pokrojona do kanapek
    • na ciepło jako dodatek do np. ziemniaków
    • do surówek