• BIGOS

    Ta niezwykle aromatyczna potrawa, bardzo często gości na naszych świątecznych stołach. Kwaszona kapusta z kawałkami kiełbasy i dodatkiem suszonych owoców.
    Najlepiej smakuje podany ze świeżym pieczywem, choć można podawać z makaronem lub ziemniakami.

  • GOLONKA WOLNO GOTOWANA

    Bardzo delikatna i soczysta, a mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Tak smakuje golonka wolno gotowana według naszej receptury.

    Bez dodatku

    • fosforanów
    • sztucznych barwników

    Propozycje podania:

    • krojona na kanapkę
    • na ciepło z sosem chrzanowym
  • GOŁĄBKI

    Delikatny farsz z mięsa wieprzowego zawinięty w liść kapusty, oblany sosem pomidorowym. Tradycyjny polski smak, który rozpływa się w ustach.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • z sosem pomidorowym
    • z kwaśną śmietaną
    • surówką z marchwi
  • GOŁĄBKI RISOTTO Z GRZYBAMI

    Nasz propozycja dla tych, którzy nie przypadają za gołąbkami w wersji mięsnej. Fenomenalne połączenie grzybów, ryżu i pełnych aromatu warzyw i przypraw.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • z delikatnym sosem pieczarkowym
    • pieczone w piekarniku
  • GOŁĄBKI Z KASZĄ I INDYKIEM

    Gołąbki z kaszą i indykiem to ciekawa wariacja od tych klasycznych, wszystkim nam znanych tradycyjnych gołąbków. Dodatek ogórka kiszonego, w połączeniu z kaszą gryczaną i delikatnym mięsem indyczym tworzy finezyjny smak.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • z młodymi ziemniaczkami i sosem pomidorowym,
    • z dodatkiem warzyw gotowanych na parze
  • KAPUSTA Z GROCHEM

    Tradycyjny polski smak, którego nie może zabraknąć na naszych stołach podczas Świąt Bożego Narodzenia. Lekko kwaśna, kremowa konsystencja z delikatnie wyczuwalnymi ziarenkami grochu, idealnie doprawiona.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • na zimno lub na gorąco
    • z świeżym pieczywem
  • KARTACZE Z MIĘSEM

    Farsz z mięsa wieprzowego zamknięty w delikatnym cieście ziemniaczanym. Duża owalna pyza ziemniaczana, która wspaniale urozmaici codzienny jadłospis, jak i również sprawdzi się na świątecznym stole.

    Bez dodatku

    • fosforanów
    • barwników

    Propozycje podania:

    • na ciepło, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulą
    • oblane sosem grzybowym
  • KLUSKI ŚLĄSKIE

    Tradycyjne polskie kluseczki z dziurką w której zbiera się sos.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników
    • aromatów

    Propozycje podania:

    • z pieczenią i sosem
    • na słodko z sosem wiśniowym
  • KOPYTKA

    Malutkie kluseczki przyrządzone z gotowanych ziemniaków i mieszanki mąki ziemniaczanej i pszennej.

    Bez dodatku

    • glutaminianów
    • fosforanów
    • barwników
    • aromatów

    Propozycje podania:

    • dodatek do gulaszu
    • do soczystych żeberek z piekarnika
  • KOTLETY MIELONE

    Kotlety mielone to potrawa mięsna znana w każdym polskim domu.
    Zrobione z mięsa wieprzowego z dodatkiem naturalnych przypraw i warzyw.

    Bez dodatku

    • barwników,
    • sztucznych aromatów

    Propozycje podania:

    • z tłuczonymi ziemniakami i mizerią,
    • z kluskami śląskimi, z sosem i ogórkiem kiszonym
  • KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

    Klasyk na polskich stołach, delikatne naleśniki z dobrze doprawionym farszem.
    Kiszona kapusta z grzybami wraz z aromatycznymi przyprawami idealnie komponuje się z delikatnym ciastem naleśnikowym. Krokiety z kapustą i grzybami to jedno z wielu wyśmienitych potraw z naszego katalogu garmażu.

    Propozycje podania:

    • do barszczu czerwonego
    • idealne na ciepło i zimno
  • KROKIETY Z MIĘSEM

    Mięsny aromatyczny farsz zawinięty w delikatne ciasto. Chrupiąca panierka, idealnie komponuje się z czerwonym barszczem. Dobrze doprawione mięso naturalnymi przyprawami nadaje produktowi pełni smaku.

    Propozycje podania:

    • z barszczem
    • idealne na ciepło i zimno